Mål 6: Rent vand og sanitet

Sikre at alle har adgang til vand og sanitet, og at dette forvaltes bæredygtigt

Se også hvad der måles på når vi skal se om vi opnår målene. Læs indikatorerne.

Mål 6: Rent vand og sanitet

Verdensmål 8 sigter mod at fremme vedvarende, inklusiv og bæredygtig økonomisk vækst, fuld og produktiv beskæftigelse samt anstændigt arbejde til alle.

Økonomisk vækst og beskæftigelse: I løbet af de sidste 25 år er antallet af arbejdstagere, der lever i ekstrem fattigdom, faldet drastisk.

Selvom den globale økonomi fortsætter med at komme sig, ser vi en langsommere vækst, større uligheder og en beskæftigelsesrate, der ikke vokser hurtigt nok til at holde trit med den voksende arbejdsstyrke1.

Mål og indikatorer:

8.1: Årlig økonomisk vækst pr. indbygger skal fastholdes i overensstemmelse med nationale forhold og især på mindst 7% vækst i bruttonationalproduktet (BNP) pr. år i de mindst udviklede lande.

8.2: Højere økonomisk produktivitet gennem diversificering, teknologisk opgradering og innovation.

8.3: Fremme politikker, der støtter produktive aktiviteter, iværksætteri og udvikling af mikro-, små- og mellemstore virksomheder.

FSC (Forest Stewardship Council) spiller en vigtig rolle i forhold til FN’s Verdensmål 6: Rent vand og sanitet.

FSC er en organisation, der arbejder for bæredygtig skovdrift.

Deres certificeringssystem og krav bidrager direkte eller indirekte til hele 14 ud af FN’s 17 verdensmål.

Eksempelvis mål 15 om livet på land og mål 12 om ansvarligt forbrug og produktion1.

FSC’s certificeringskrav forhindrer afskovning og ødelæggelse af skove.

FSC beskytter biodiversitet og økosystemtjenester og sikrer ordentlige vilkår for skovarbejdere og gode relationer til lokalsamfund.

Gennem certificerede og mærkede produkter giver FSC forbrugere, offentlige organisationer og virksomheder dokumentation for produkter af ansvarligt træ og papir.

Så når du ser FSC-mærket, ved du, at det er et effektivt værktøj, der bidrager til at opfylde verdensmålene og sikre en mere bæredygtig fremtid!

Lær mere om mål 6 på FN’s hjemmeside