fbpx

FSC / PEFC understøtter FN´s verdensmål 1

Verdensmål 1 understøttes af FSC

FSC / PEFC understøtter FN´s verdensmål 1

 

Verdensmål 1.  Afskaf fattigdom 

FSC er en global certificeringsordning for træprodukter fra bæredygtigt skovbrug og andre ansvarlige kilder. FSC sikrer social, økonomisk og miljømæssig bæredygtig brug af verdens skove til gavn for nuværende og kommende generationer. Samtidig bidrager FSC til at sikre sikkerhed og sundhed i FSC-certificerede leverandørkæder i hele verden.

FSC stiller stærke sociale krav til skovarbejdernes vilkår og relationer til lokalsamfund. For eksempel kræver FSC, at skovejere bidrager økonomisk til lokale projekter, såsom adgang til lægehjælp, vand og uddannelsesmuligheder i udviklingslande. Desuden sikrer FSC, at skovarbejdere får en ordentlig løn og er uddannede i deres opgaver. Det er også et grundlæggende krav, at træ fældes lovligt, og at der betales lovpligtige afgifter og skatter.

FSC bidrager særligt til delmål 1.1 (udryddelse af ekstrem fattigdom) og 1.2 (halvering af antallet af mennesker, der lever i fattigdom). Skove kan positivt påvirke national økonomisk vækst, levevilkår og udvikling i landlige områder. Mere end 300 millioner mennesker bor i skove, og skovbaserede produkter har en årlig værdi på 327 milliarder dollars (USD)

 

FSC arbejder for en mere bæredygtig fremtid!

FSC (Forest Stewardship Council) og PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) er to forskellige certificeringsordninger inden for skovbrug og bæredygtig udnyttelse af skovressourcer. Lad mig forklare forskellene mellem dem:

FSC-certificering:

  • Formål: FSC-certificering fremmer bæredygtig skovdrift og bevarelse af skovens økosystemer.
  • Strenge kriterier: Skove, der ønsker FSC-certificering, skal overholde retningslinjer for miljø, sociale forhold og økonomisk bæredygtighed.
  • Audits og inspektioner: Uafhængige audits og inspektioner sikrer, at skovene lever op til FSC’s standarder.
  • Mærkning: Produkter fra FSC-certificerede skove bærer FSC-mærket, der signalerer bæredygtighed og miljøbevarelse

PEFC-certificering:

  • Formål: PEFC arbejder globalt for bæredygtig skovdrift.
  • Vurdering af skovforvaltning: PEFC-certificering involverer en omfattende vurdering af skovforvaltningspraksis, herunder økonomi, sociale aspekter og miljømæssig forsvarlighed.
  • Bæredygtighed: Produkter med PEFC-certificering stammer fra bæredygtige kilder og bidrager ikke til skovødelæggelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *