Afskaf fattigdom gennem FSC

Afskaf fattigdom gennem FSC.

Se også hvad der måles på når vi skal se om vi opnår målene. Læs indikatorerne.

**Afskaf fattigdom** er et af FN’s Verdensmål, og det er fantastisk, at du ønsker at bidrage til dette mål! Lad mig forklare, hvordan **FSC** (Forest Stewardship Council) spiller en rolle i denne sammenhæng. FSC er en global certificeringsordning for træprodukter fra bæredygtigt skovbrug og andre ansvarlige kilder. FSC sikrer social, økonomisk og miljømæssig bæredygtig brug af verdens skove til gavn for nuværende og kommende generationer. Samtidig bidrager FSC til at sikre sikkerhed og sundhed i FSC-certificerede leverandørkæder i hele verden. FSC stiller stærke sociale krav til skovarbejdernes vilkår og relationer til lokalsamfund. For eksempel kræver FSC, at skovejere bidrager økonomisk til lokale projekter, såsom adgang til lægehjælp, vand og uddannelsesmuligheder i udviklingslande. Desuden sikrer FSC, at skovarbejdere får en ordentlig løn og er uddannede i deres opgaver. Det er også et grundlæggende krav, at træ fældes lovligt, og at der betales lovpligtige afgifter og skatter. FSC bidrager særligt til delmål 1.1 (udryddelse af ekstrem fattigdom) og 1.2 (halvering af antallet af mennesker, der lever i fattigdom). Skove kan positivt påvirke national økonomisk vækst, levevilkår og udvikling i landlige områder. Mere end 300 millioner mennesker bor i skove, og skovbaserede produkter har en årlig værdi på 327 milliarder dollars (USD) [^1^]. Lad os sammen arbejde mod en mere bæredygtig fremtid! 🌿🌎”>

Afskaf fattigdom er et af FN’s Verdensmål, og det er fantastisk, at du ønsker at bidrage til dette mål! Lad mig forklare, hvordan FSC (Forest Stewardship Council) spiller en rolle i denne sammenhæng.

FSC er en global certificeringsordning for træprodukter fra bæredygtigt skovbrug og andre ansvarlige kilder. FSC sikrer social, økonomisk og miljømæssig bæredygtig brug af verdens skove til gavn for nuværende og kommende generationer. Samtidig bidrager FSC til at sikre sikkerhed og sundhed i FSC-certificerede leverandørkæder i hele verden.

FSC stiller stærke sociale krav til skovarbejdernes vilkår og relationer til lokalsamfund. For eksempel kræver FSC, at skovejere bidrager økonomisk til lokale projekter, såsom adgang til lægehjælp, vand og uddannelsesmuligheder i udviklingslande. Desuden sikrer FSC, at skovarbejdere får en ordentlig løn og er uddannede i deres opgaver. Det er også et grundlæggende krav, at træ fældes lovligt, og at der betales lovpligtige afgifter og skatter.

FSC bidrager særligt til delmål 1.1 (udryddelse af ekstrem fattigdom) og 1.2 (halvering af antallet af mennesker, der lever i fattigdom). Skove kan positivt påvirke national økonomisk vækst, levevilkår og udvikling i landlige områder. Mere end 300 millioner mennesker bor i skove, og skovbaserede produkter har en årlig værdi på 327 milliarder dollars (USD) 1.

FSC arbejder for en mere bæredygtig fremtid!

FSC (Forest Stewardship Council) og PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) er to forskellige certificeringsordninger inden for skovbrug og bæredygtig udnyttelse af skovressourcer. Lad mig forklare forskellene mellem dem:

  1. FSC-certificering:

PEFC-certificering: